OPEL ASTRA 1.6 Automatic rent a car Beograd

Opel Astra Automatic je auto iz voznog parka Beograd renta car agencije NEVIAN

NAPOMENA:

** CENA 1 – BASIC OSIGURANJE, IZNOS DEPOZITA 600€
** CENA 2 – MEDIUM OSIGURANJE, IZNOS DEPOZITA 200€

Postavi upit ili rezerviši

Pozovite: +381(11)2442801

RENT A CAR BEOGRAD NEVIAN

Iznajmljivanje automobila Beograd rent a car – IZABERI VOZILO KOJE ŽELIŠ

Vaš izbor: Opel Astra Automatic NEVIAN rent a car Beograd

Rent a car Beograd NEVIAN rent a car agencija u sastavu svojih automatik vozila u voznom parku poseduje automobil Opel Astra Automatic za rentiranje, odnosno iznajmljivanje vozila u Beogradu.

Opel Astra automatic NEVIAN rent a car Beograd

Opel Astra Automatic Rent a car Beograd – NEVIAN

Opel Astra Automatic je automobil sa pogonom na prednje točkove, sa motorom pozicioniranom na prednjoj strani i karoserijom sa 4/5 vrata. Motor isporučuje svoju snagu do točkova pomoću automatskog menjača sa 6 brzina. Svojevremeno je Opel zključio da mu je neophodan prodajni hit, automobil koji će se izdvajati od ostalih i osnažiti učešće Opela na tržištu. Šta su zaključili to su i ostvarili. Pojavila se nova generacija Opel Astra Automatic vozila.

U nastavku prenosimo najvažnije delove teksta koji je objavljen u B92.net pod naslovom Test: Opel Astra 1.6 CDTi Innovation (Tekst: Auto magazin TestTeam)

Opel Astra autimatic nova generacija automatik vozila

Nova generacija Astre je grandioznija u odnosu na prethodnika. Recimo, tu je maska hladnjaka sa saćem koje stvara 3D efekat, dok su zadnji stubovi presvučeni crnom plastikom, pa automobil iz daljine izgleda kao da ima krov koji “levitira” u vazduhu. Inženjeri su želeli da postignu najbolji raspored mase pa su skratili međuosovinsko rastojanje za 25 milimetara. Uprkos tome, putnici na zadnjim sedištima su profitirali za 35 milimetara za kolena, dok je prostor za glavu vozača povišen za 22 milimetra.

U praksi to znači da je Opel Astra automatic jedan od najprostranijih automobila u klasi. Prostor za vozača se, naravno, ne dovodi u pitanje, dok putnici pozadi imaju obilje mesta. Osobe visine do 185 centimetara neće imati problema sa prostorom za kolena, a ono što je važnije, prostor za glavu je još veći pa se se pozadi mogu voziti i dvometraši u relativnom komforu.

opel astra automatic unutra

Ogibljenje je podešeno relativno tvrdo. Astri ne prijaju oštre udarne rupe, ali je ipak dovoljno nežna da vas ležeći policajci i ostale neprijatnosti naših ulica neće previše ometati. Kada je podloga relativno dobrog kvaliteta, automobil je komforan. Jedino što moramo da zamerimo je da se huk pneumatika po grubom asfaltu preglasno čuje na autoputu.

Testirani automobil pokreće tada najjači turbo dizel u ponudi. Iz zapremine 1.6 litara razvija 136 ks i maksimalni obrtni moment od 320 Nm pri 2000 o/min. On je u ovom slučaju uparen sa šestostepenim automatskim menjačem. Klasični automatski menjač jedan je od najboljih u ponudi. Glavna referenca mu je to što je neprimetan u radu. Jednostavno, vozite i nikada ne morate da razmišljate šta će automobil da uradi.

Promene stepena prenosa su brze, a ono što je još bitnije je da menjač „ne razmišlja“ previše kada promenite stil vožnje i, recimo, sa laganog krstarenja želite da agresivno napadnete deonicu puta sa uskim krivinama.

Opel Astra automatic ume da štedi gorivo

Moramo da pohvalimo Astru zbog zaista male potrošnje goriva. Proizvođači se trude da smanje zapreminu motora i potrošnju, međutim retko ko je u realnim uslovima eksploatacije uspeo da zaista sačuva nisku potrošnju. Prosek našeg testa iznosi 5,3 litara dizela na 100 kilometara puta. Pri konstantnih 120 km/h automobil je trošio samo oko 4,8 litara dizela, dok se u gradskoj vožnji zadovoljio sa oko sedam litara.

Jedna od stavki kojom se Opel ponosi i koja je prvi put ugrađena u C segment jesu anatomska sedišta sa masažom i klimatizacijom. Za njihovu konstrukciju su se pobrinuli čak i medicinski stručnjaci. Rezultat je jedinstven u klasi, a osim vrhunske ergonomije, Astra može da se pohvali sedištem vozača koje ima masažu i električno podešavanje širine naslona. Oba prednja sedišta imaju mogućnost grejanja ali i ventilacije.

opel astra automatic gepek

Pobeda nad mrakom

Opel Astra je prva u klasi koja ima inteligentna glavna LED svetla. Svaki far sadrži 16 LED elemenata a uz pomoć kamere skenira se situacija ispred automobila. Osim automatskog aktiviranja dugih svetala, automobil Opel Astra automatic prepoznaje vozila ispred pa isključivanjem odgovarajućih LED elemenata snop svetla preskače vozila ispred i dodatno osvetljava prostor uz sam put.

Izvor: B92.net, Tekst – Auto magazin TestTeam

Opel Astra automatic – Automatik vozila Rent a car Beograd NEVIAN

Whatsapp Viber